Vine til salg

Vi er nu klar til at tilføje vine fra 2013 og 2014 til listen over vine til salg.

Det har taget noget tid, dels for 2013-årgangen at blive, som vi vil have den, dels at få vinene stabiliserede. Når vi har en ambition om at nærme os naturvinssegmentet, især hvad angår svovling, eller rettere manglende svovling, kommer vi på kanten af det mulige. For vine, selv med pæne alkoholprocenter og med restsukker, kan sætte en gæring i gang. Vi har godt nok 15,5% alkohol, men også 18 eller 20 g/l sukker. Vi har dog gennem lang tid forgæves forsøgt at provokere en gæring. Men ved tapningen kunne vi observere noget CO2, som for nogle flasker forårsagede lækage, når de lå ned. Så vi har brugt tid på at lave en varmestabilisering for at få CO2'en frigivet, på samme måde som vi kuldestabiliserede vinene i vinter for at få vinsten fældet.

Men det var værd at vente på de to, fad nr. 1 og fad nr. 2, som smager virkelig godt. Forskellen på de 2 er hovedsageligt, at fad nr. 1 har været på nye fade, mens nr. 2 har været på brugte. Hele 29 måneder på fad!

Fra 2014 kommer nu en del af årgangen som en dessertvin. Resten følger. Det er en fantastisk koncentreret vin - faktisk nok den første "Recioto-type" (https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_wine) i Danmark. Lavet på druer, som blev tørret ind til en vægtfylde på 1,16 (for de mindre tekniske: til et sukkerindhold, der teoretisk kunne give pænt over 20% alkohol). Vi taler her om en dansk variant af Amaronens søde søster, som italienerne har lavet den i århundreder - og nu laver vi den på Lolland.

14 % alkohol, 80 g/l sukker, spontangæret, certificeret økologisk og ikke svovlet - så bliver det vist ikke meget bedre! Men billig bliver den ikke!