Foråret 2016

Vi er ved at komme os over et skuffende 2015, hvor vi valgte ikke at høste, fordi druerne ikke var tilstrækkelig modne til den type vin, vi har valgt at lave. Men nu ser vi fremad og glæder og til 2016.

Her i april er vi på den kolde side af, hvad vi gerne vil have, men det kommer vel. Vi er endnu langt fra udspring, og heldigvis, da nattefrosten ikke er overstået endnu. Vi har før prøvet at få frostskadet små skud i starten af maj måned, og krydser fingre for, at det ikke sker i år.

Vore Cabernet Cantor skulle kunne bære lidt i år. De blev plantet i 2013, men har haft en vanskelig start med meget tørre forår og frostskader. Det positive er naturligvis, at de så har haft tid til at udvikle des rodnet, og derfor vil vi lade dem bære lidt druer i år.

Ingen i denne verden (så vidt vi ved!!) har prøvet at lave vin på tørrede Cabernet Cantor-druer, så det bliver rigtig spændende.

I vineriet er 2013 ved at være klar til tapning - 5- 600 flasker - lille årgang. For 2014's vedkommende har vi besluttet at tappe et lille fad - ca. 200 flasker - som en sød rødvin, inspireret af den italienske Recioto. Det bliver vist Danmarkspremiere for en rødvin med ca. 80 g/l restsukker, og den smager helt fantastisk - glæde Jer til den!